Domaći sušeni svinjski pršut – delikates vrhunskog kvaliteta
- Celo suvo but (svinjski but) tradicionalno soljen, dimljen na prirodnom drvetu i dugo zren, što daje intenzivnu aromu i skladan balans slanosti i slasti.
- Kompaktna, mramorna struktura mesa; spoljašnja kora tamna i suva, unutrašnjost rubinasto crvena sa tankim pojasom bele masti koja obezbeđuje sočnost.
- Idealno za ručno sečenje na tanke listiće; odlično se slaže sa sirom, maslinama, paradajzom, belim lukom i začinskim biljem.
- Pogodno za posluženje na stalku za pršut ili drvenoj dasci; odličan izbor za slavske i svečane meze-tacne.
- Bez dodatnih veštačkih aditiva – oslonac na so, dim i vreme zrenja za autentičan ukus.
Preporuka za upotrebu:
- Seći vrlo tanke kriške oštrim nožem unakrsno u odnosu na vlakna.
- Poslužiti na sobnoj temperaturi radi punog mirisnog i ukusnog profila.
- Čuvati na hladnom i prozračnom mestu ili u frižideru, zaštićeno od isušivanja.