Domaći suhomesnati specijaliteti – vakum pakovanje
- Pršuta: tanko sečene kriške od kvalitetne svinjske butkice, sušene i zrele, sa prirodnim slojem masnoće za pun ukus. Idealna za meze, sendviče ili kao deo tapasa. Dostupna i kao veći komad za sopstveno sečenje.
- Njeguški/planinski tip pršute u listićima: uredno vakumirano pakovanje, spremno za serviranje; zadržava svežinu i aromu.
- Suva svinjska pečenica: fino dimljena i sušena, nežna tekstura, lako se seče na tanke listove. Odlična uz sir, masline i paradajz.
- Domaća kobasica/sudžuk: zrelo sušena, bogato začinjena, vidljivi komadići mesa i masnoće, intenzivna crvena boja. Prikladna za meze, pice, omlete ili kao proteinski dodatak jelima.
Karakteristike:
- Tradicionalna receptura i prirodno sušenje
- Bogat miris i uravnotežen slanost-dim aroma
- Vakum pakovanja za dužu svežinu i lakše čuvanje
- Praktično za posluženje na daskama za meze i sve vrste proslava
Saveti za serviranje:
- Otvoriti vakum 10–15 minuta pre serviranja
- Poslužiti na sobnoj temperaturi uz tvrde i polutvrde sireve, hleb sa kiselim testom, masline i suvo voće
- Upariti sa crnim vinom ili kraft pivom po ukusu
Savršeno za gurmanske daske, sendviče, doručak i specijalne prilike.