Prikazivanja: 861
  • 13
  • 0
Dogovor
Pozovite

Na prodaju štenci Bernskog planinskog psa oštenjeni 10.05.2024 godine

Na prodaju štenci Bernskog planinskog psa oštenjeni 10.05.2024 godine. Roditelji u našem vlasništvu.

Odličnog su porekla, preci roditelja su višestruki šampioni. Štenci su stručno negovani, UKLONJENI SU IM PETI PRSTI.

Prilikom predaje, štenci će biti vakcinisani i očišćeni od parazita. Sa potpunom veterinarskom i kinološkom dokumentacijom.

Rezervacije u toku . Za sve informacije kontakt tel. : , Viber, Whatsapp

E-Mail. : mojbernskipas@gmail. com.

Odgajivači: Porodica Lončar, Mišar, Šabac.

-------------------------------------
O petim prstima kod pasa:

Peti prsti često mogu da urastu u kožu noge psa, i da izazovu jake bolove, otežano kretanje i upale koje moraju biti lečene kod veterinara ako se na vreme ne skrate.

Kinološki savez republike Srbije preporučuje na izložbama pasa uklonjene pete prste na zadnjim, a poželjno je i na prednjim nogama iz estetskih i zdravstvenih razloga. Operacija petih prstiju kod velikih pasa košta mnogo novca, bolan je i dug oporavak posle operacije, a novorođeno štene to uklanjanje petog prsta ne oseti, jer je tada to samo sitan jedva vidljiv nokat. Uklanjanje petih prstiju bez bola vrši stručni veterinar po rođenju šteneta.

---------------------------------------

Karakter

Kad je reč o karakteru bernskog planinskog psa, možemo govoriti samo u superlativu. On je pravi plišani meda među psima, poznat kao prava maza i jedan je od najdruželjubivijih pasa na svetu.

Veoma je lojalan, pažljiv, prepun ljubavi za svoju porodicu, druge ljubimce u domu, a najviše prema – deci. Želi da bude uključen u sve porodične aktivnosti. Više od svega želi da udovolji, a kako je i veoma inteligentan, brz i okretan, veoma lako uči komande i trikove, i uživa da ispunjava zadatke.