Prikazivanja: 1600
  • 8
  • 1
Dogovor
Pozovite

Ploce STIROPOR-MONTA Krovovi Gradnja >>Pored izrade novih

Ploce STIROPOR-MONTA
Krovovi Gradnja

>>Pored izrade novih krovova, sanacije starih i adaptacije postojecih mi se bavimo i drugim radovima u okviru sive gradnje.
>>Ono sto smo najvise radili u kombinaciji sa krovovima prethodne dve sezone jesu ploce STIROPOR-MONTA !

Sta je ploca stiropor-monta i zasto je sve popularnija medjuspratna konstrukcija ?

Stiropor-monta je ploca koja u odnosu na montu ima vise prednosti, pre svega uzimajuci u obzir da se ona sastoji od sloja stiropora 16cm i sloja betona 5cm koji ide preko nje ova ploca je dosta LAKSA ! Zato je cesto predlazemo kada radimo na starim objektima jer ova ploca svojom tezinom znatno MANJE OPTERECUJE postojeci objekat.

Kada se radi ovaj sistem ploce Vi onda zapravo nemate trosak sto se tice MALTERACIJE plafona, jer je zapravo onaj donji sloj STIROPOR i preko njega ide samo lepak i mreza.

Dobijate odmah IZOLACIJU, tako da Vam ni ona nije potrebna !

A sto je najbitnije od svega, ovaj sistem stiropor-monta je zapravo medjuspratna konstrukcija koja nosi opterecenje PODJEDNAKO dobro kao obicna monta odnosno cisto BETONSKA ploca, a zasto ? Zato sto opterecenje zapravo nose binore (golo trouglasto gvoznje) koje se postavljaju celom duzinom ploce na svakih pola metra, dakle prvo ide stiropor, onda binore i sve se prelije tankim slojem betona !

Zasto STIROPOR-MONTU povezujemo sa KROVOVIMA ?
Vrlo jednostavno, ljudi se odlucuju cesto da iskoriste dodatni prostor ispod krova i pretvore ga u stambeni prostor tj potkrovlje. Kada Vi stavite na papir troskove sto se tice potkrovlja bez ploce imate:
- drvena konstrukcija, osb table, folija, letva, podle, crep
- vuna, rigips
- gletovanje, krecenje
Kada stavimo na papir kombinaciju stirpor-monte + obicnog krova dobijemo:
- drvena konstrukcija, letva, crep
- stiropor-monta ploca
Kada sve stavite na PAPIR, dobijete da Vas MATERIJAL za ove dve solucije kosta podjednako, kao novac koji date za RUKE !
U cemu je onda razlika ?
Stiropor-monta je DUGOVECNIJA zastita ! Ukoliko dodje do propadanja gradje Vi GUBITE celo potkrovlje jer se rigips, vuna i cela konstrukcija kaci za gradju ! A ovako su stiropor monta i krov dve odvojene CELINE !

Nadamo se da smo Vam resili neke nedoumice !
Svaki dan je dobar da se nesto novo nauci !


Svako dobro i srecne radove zeli Vam firma KROVOVI GRADNJA !