Prikazivanja: 1809
  • 12
  • 1

Dogovor

Pozovite

Detaljno tumačenje natalne karte Nudim detaljno čitanje vaše natalne

Detaljno tumačenje natalne karte

Nudim detaljno čitanje vaše natalne karte, da bolje shvatite sebe i svoj životni put, naučite kada da prigrabite dobru priliku a kada da izbegnete opasnost. DETALJNA ANALIZA. Imam dugu istoriju rada u vedskoj astrologiji i volim da pomognem ljudima da iskoriste sav svoj potencijal dat pri rođenju, da prigrle dobre prilike i da izbegnu nedaće.

VEDSKA ASTROLOGIJA. Astrološki sistem koji je zastupljen na Balkanu i u većini zapadnih država naziva se "tropical" (tropski), što znači da se bazira na smeni godišnjih doba. Postavljen je tako da istog onog dana i časa kada zvanično počne proleće, počne i prvi znak zodijaka: Ovan. U tropskom horoskopu, znakovi su potpuno usklađeni sa četiri godišnja doba i čitav horoskop je tako sastavljen u skladu s godišnjim dobima. MEĐUTIM, javlja se pitanje: da li je to usklađeno sa stvarnim, astronomskim pozicijama planeta kroz sazvežđa? I tu na snagu stupa drugi astrološki sistem: sideralni, koji se koristi u vedskoj astrologiji.

Veoma davno u ljudskoj istoriji, tropski i sideralni astrološki sistem bili su jedan te isti, budući da se smena godišnjih doba tada poklapala s tadašnjim položajem zvezda na nebu. Na primer, krajem meseca koji mi danas poznajemo kao mart i veći deo aprila bilo je prolećno doba, a takođe je planeta Sunce prolazila kroz sazvežđe Arietis (Ovan). Ipak, vremenom su naučnici - astronomi zapazili da se sazvežđa javljaju sve kasnije i kasnije, odnosno da ne odgovaraju smeni godišnjih doba. Tako je u današnje vreme razlika između tropskog i sideralnog horoskopa oko 23-24 stepena. Na primer, neko ko bi za sebe rekao da mu je znak Ovan, što znači da je Sunce u trenutku rođenja prolazilo kroz Ovnovsko sazvežđe, možda jeste ali možda i nije stvarno Ovan, zavisno od tačnog stepena na kom je planeta postavljena u tom znaku.

No, vedska astrologija je PUNO VIŠE od Sunčevog znaka. Posmatraju se mnoge planete i njihovi međusobni aspekti po astrološkim kućama, ali isto tako i brojne druge stvari (Daše/periodi, Antardaše/potperiodi, Nakšatre, divizione D- karte...) kojih uopšte nema u tropskom pristupu, i upravo ove stvari omogućavaju neverovatnu preciznost kada će se neki događaj odigrati, kako izbeći nepogodu i prigrabiti povoljnu priliku. Prisetimo se da je vedski (sideralni) sistem astrologije najtačniji – zato što je usaglašen sa realnim položajem planeta na nebu, konzistentno i uvek usaglašen s astronomijom. Sve ovo pokazuje izvanrednu moć i posebnost vedske astrologije! 🌍🪐🌠