Prikazivanja: 0
  • 367
  • 0
18EUR

Behaton ugradnja Popločavanje dvorišta, baštenskih staza i okućnica

Behaton ugradnja
Popločavanje dvorišta, baštenskih staza i okućnica Behaton betonskim pločama.
Cena se odnosi na ugradnju ploča po m2 sa pripremljenom podlogom (npr. postojeća betonska staza ili izravnata i sabijena površina sa tampon slojem) i bez materijala (materijal za ugradnju je Vaš-ploče,lepak,pesak,cement itd) već od 12.5e/m2 za veće površine (150/200/300m2 i više) i 3-5e klasičan ivicnjak dužine 50-60cm i težine ne veće od 14-25kg, za dužine ivica preko 100m, za manje - cena 50% veća. 60-100m2 je 10-15eur postavljanje ploča. Manje površine, do 50m2, 12,5-20e, sve se odnosi na spremnu podlogu i ravne odnosno pravilnog oblika pravougaone ili kvadratne forme (podloga i ploča). Nepravilan oblik, druge geom.forme - krug, trougao, kao i veličina samih ploča i njihov oblik (kost,saće,romb skuplje u odnosu na kvadrat,pravougaonik-ciglu).
Ploče je moguće lepiti za podlogu ukoliko je ona relativno ravna, bez pukotina usled uleganja ili nedostatka armature, bez većih oštećenja površinskog sloja/bez poroznih delova, armirana ako je reč o betonu, itd.
Ukoliko je potrebno obaviti pripremne radove u vezi sa pripremom podloge, u zavisnosti od vrste, obima i složenosti radova cena može ići naviše do 50ak/60e (iskop zemlje ili samo ravnanje sa padovima i nabijanjem, postavljanje prvog tampon sloja, betoniranje, postavljanje završnog tampon sloja...).
Napomena: Cena postavljanja ivičnjaka je po dužnom metru.
Napomena 2: Ne radim iskop zemlje, kao i nabijanje i uglavnom radim lepljenje behaton ploča lepkom ili na materijal (pesak+cement) na betoniranim podlogama,odnosno u nekim slučajevima manjih dvorišnih površina moguće je zajedno sa betoniranjem ali to se posebno obračunava, nakon sagledavanja terena. Za manje površine na dobro utabanoj podlozi moguće je postavljanje na pesak bez lepljenja.